Kopparpris nu i januari 2022

Här hittar du det dagsaktuella priset för koppar, tillsammans med en smidig omvandlare mellan antal gram koppar till inte bara svenska kronor, utan även amerikansk dollar och euro (SEK, USD och EUR). Just nu är Kopparpriset 4,52 USD/lbs (pound), (i svenska kronor ca. 39 kr/lbs. Om man istället omvandlar priset för koppar till gram, blir priset ca. 0,09 kr/gram (eller i kg ca. 86 kr/kg). Aktuellt kursdatum för både koppar, USD och EUR är 2022-01-25. Pound (lbs) är den vanligaste massenheten som man brukar användas när man talar om koppar. 1 pound (lbs) är lika med 0,454 gram.

Omvandlare koppar till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan hittar du vår smarta omvandlare mellan antal gram koppar till de vanligaste valutorna svenska kronor (SEK), dollar (USD) och euro (EUR). Omvandlaren fungerar som så att man kan skriva i vilket som helst av de fyra fälten, och så uppdateras de övriga tre automatiskt. Detta innebär att man kan t.ex. kan knappa in 100 i fältet för antal gram guld, för att ta reda på hur mycket 100 gram guld kostar. Eller så kan man knappa in 1000 kr i fältet för svenska kronor, för att ta reda på hur många gram guld man kan köpa för 1000 kronor.

gram koppar
SEK
USD
EUR

Kopparprisets utveckling det senaste året

Här nedan hittar du historiska priser för koppar, i form av en graf som visar hur kopparpriset har sett ut och utvecklats under det senaste året.

Läs mer om grundämnet koppar

Koppar är ett grundämne och återfinns på plats 29 i det periodiska systemet, följd denna länk för att läsa mer om koppar på våra sidor om alla olika grundämnen.


Denna sida uppdaterades senast 2022-01-25