Platinapris nu i oktober 2021

Här hittar du det dagsaktuella priset för platina, tillsammans med en smidig omvandlare mellan antal gram platina till inte bara svenska kronor, utan även amerikansk dollar och euro (SEK, USD och EUR). Just nu är Platinapriset 1783,36 USD/oz (troy ounce), (i svenska kronor ca. 15338 kr/oz. Om man istället omvandlar priset för platina till gram, blir priset ca. 493,12 kr/gram (eller i kg ca. 493 121 kr/kg). Aktuellt kursdatum för både platina, USD och EUR är 2021-10-22. Troy ounce (oz) är den vanligaste massenheten som man brukar användas när man talar om platina. 1 troy ounce (oz) är lika med 31,103 gram.

Omvandlare platina till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan hittar du vår smarta omvandlare mellan antal gram platina till de vanligaste valutorna svenska kronor (SEK), dollar (USD) och euro (EUR). Omvandlaren fungerar som så att man kan skriva i vilket som helst av de fyra fälten, och så uppdateras de övriga tre automatiskt. Detta innebär att man kan t.ex. kan knappa in 100 i fältet för antal gram guld, för att ta reda på hur mycket 100 gram guld kostar. Eller så kan man knappa in 1000 kr i fältet för svenska kronor, för att ta reda på hur många gram guld man kan köpa för 1000 kronor.

gram platina
SEK
USD
EUR

Platinaprisets utveckling det senaste året

Här nedan hittar du historiska priser för platina, i form av en graf som visar hur platinapriset har sett ut och utvecklats under det senaste året.

Läs mer om grundämnet platina

Platina är ett grundämne och återfinns på plats 78 i det periodiska systemet, följd denna länk för att läsa mer om platina på våra sidor om alla olika grundämnen.


Denna sida uppdaterades senast 2021-10-22