Guldpris nu i september 2021

Här hittar du det dagsaktuella priset för guld, tillsammans med en smidig omvandlare mellan antal gram guld till inte bara svenska kronor, utan även amerikansk dollar och euro (SEK, USD och EUR). Just nu är Guldpriset 1773,97 USD/oz (troy ounce), (i svenska kronor ca. 15257 kr/oz. Om man istället omvandlar priset för guld till gram, blir priset ca. 490,52 kr/gram (eller i kg ca. 490 525 kr/kg). Aktuellt kursdatum för både guld, USD och EUR är 2021-09-22. Troy ounce (oz) är den vanligaste massenheten som man brukar användas när man talar om guld. 1 troy ounce (oz) är lika med 31,103 gram.

Omvandlare guld till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan hittar du vår smarta omvandlare mellan antal gram guld till de vanligaste valutorna svenska kronor (SEK), dollar (USD) och euro (EUR). Omvandlaren fungerar som så att man kan skriva i vilket som helst av de fyra fälten, och så uppdateras de övriga tre automatiskt. Detta innebär att man kan t.ex. kan knappa in 100 i fältet för antal gram guld, för att ta reda på hur mycket 100 gram guld kostar. Eller så kan man knappa in 1000 kr i fältet för svenska kronor, för att ta reda på hur många gram guld man kan köpa för 1000 kronor.

gram guld
SEK
USD
EUR

Guldprisets utveckling det senaste året

Här nedan hittar du historiska priser för guld, i form av en graf som visar hur guldpriset har sett ut och utvecklats under det senaste året.

Läs mer om grundämnet guld

Guld är ett grundämne och återfinns på plats 79 i det periodiska systemet, följd denna länk för att läsa mer om guld på våra sidor om alla olika grundämnen.


Denna sida uppdaterades senast 2021-09-22