Grundämnen.com /Om oss

Om Grundämnen.com

Grundämnen.com är tänkt att bli en svensk go to-sida när det gäller data och information om alla våra grundämnen och deras periodiska system. Men det största syftet med sajten är ändå att leverera ett lättillgängligt periodiskt system som fungerar i alla enheter. Vårt periodiska system är därför responsivt och skalar automatiskt om utifrån hur stor skärm du som besökare har. Testa gärna att förminska ditt webbläsarfönster när du besöker på vårt periodiska system!

I nuläget visas ett fullgott periodiskt system på skärmstorlekar/upplösningar så långt ner som till iPad mini, men en utmaning när det gäller det periodiska systemet är hur man skall presentera det snyggt på en liten mobilskärm. Som det är nu skalas det periodiska systemet om till att bli en lista över alla grundämnen i atomnummersordning, men vi laborerar även kring möjligheten att kunna visa ett fullständigt periodiskt system även på en liten mobilskärm.

Angående källor och referenser

Jag som driver sajten heter Stefan Johansson och har en naturvetenskaplig kandidatexamen i fysik från Uppsala universitet. Jag är till vardags enormt intresserad av fysik och matematik, och fascineras väldigt mycket av hur världen är uppbyggd. För den som är nyfiken finns mer information om mig här. Som källor och referenser till den fakta som finns presenterad på denna sajt används väletablerade källor som t.ex. engelskspråkiga Wikipedia (främst för ren data) samt kurslitteratur och -anteckningar från gymnasiekurserna i kemi (främst: Gymnasiekemi A av Andersson, Sonesson, Svahn och Tullberg [ISBN: 978-91-47-01875-8]) - notera att detta enbart gäller för de texter som har faktagranskats enligt rubriken "Pågående förbättringsarbete" nedan.

Pågående förbättringsarbete under 2019-2021

Även om jag ligger bakom en del av texterna här på sajten, så finns det även en del material som inte är skrivet av mig. Man kan dock lätt känna igen de texter som jag har skrivit och faktagranskat, de har alltid en notis i nederkant som säger Skrivet av Stefan Johansson tillsammans med textens publicerings- eller uppdateringsdatum. Under hösten 2019 startade jag ett projekt där tanken är att jag skall gå igenom och kvalitetssäkra samtliga texter på sajten, målet är att alla texter skall vara både korrekta och välskrivna. Planen är att vara helt klar innan vårterminen 2021 startar.

Om ni har några synpunkter eller funderingar är ni mer än välkomna att kontakta mig, använd gärna kontaktformuläret nedanför! :)


Skicka ett meddelande