Om Grundämnen.com

Grundämnen.com är tänkt att bli en svensk go to-sida när det gäller data och information om alla våra grundämnen och deras periodiska system. Men det största syftet med sajten är ändå att leverera ett lättillgängligt periodiskt system som fungerar i alla enheter. Vårt periodiska system är därför responsivt och skalar automatiskt om utifrån hur stor skärm du som besökare har. Testa gärna att förminska ditt webbläsarfönster när du besöker på vårt periodiska system!

I nuläget visas ett fullgott periodiskt system på skärmstorlekar/upplösningar så långt ner som till iPad mini, men en utmaning när det gäller det periodiska systemet är hur man skall presentera det snyggt på en liten mobilskärm. Som det är nu skalas det periodiska systemet om till att bli en lista av alla grundämnen i atomnummersordning, men vi laborerar även kring möjligheten att även kunna visa ett fullständigt periodiskt system även på en liten mobilskärm.

Jag som driver sajten heter Stefan Johansson och har en naturvetenskaplig kandidatvetenskap i fysik från Uppsala universitet. Jag är till vardags mycket intresserad av fysik och matematik, och fascineras väldigt av hur världen är uppbyggd. Om ni har några synpunkter är ni mer än välkomna att kontakta mig, använd gärna kontaktformuläret nedanför! :)


Skicka ett meddelande