Aluminiumpris nu i januari 2022

Här hittar du det dagsaktuella priset för aluminium, tillsammans med en smidig omvandlare mellan antal gram aluminium till inte bara svenska kronor, utan även amerikansk dollar och euro (SEK, USD och EUR). Jus tnu är Aluminiumpriset 1,42 USD/lbs (pound), (i svenska kronor ca. 12 kr/lbs. Om man istället omvandlar priset för aluminium till gram, blir priset ca. 0,03 kr/gram (eller i kg ca. 27 kr/kg). Aktuellt kursdatum för både aluminium, USD och EUR är 2022-01-25. Pound (lbs) är den vanligaste massenheten som man brukar användas när man talar om aluminium. 1 pound (lbs) är lika med 0,454 gram.

Omvandlare aluminium till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan hittar du vår smarta omvandlare mellan antal gram aluminium till de vanligaste valutorna svenska kronor (SEK), dollar (USD) och euro (EUR). Omvandlaren fungerar som så att man kan skriva i vilket som helst av de fyra fälten, och så uppdateras de övriga tre automatiskt. Detta innebär att man kan t.ex. kan knappa in 100 i fältet för antal gram guld, för att ta reda på hur mycket 100 gram guld kostar. Eller så kan man knappa in 1000 kr i fältet för svenska kronor, för att ta reda på hur många gram guld man kan köpa för 1000 kronor.

gram aluminium
SEK
USD
EUR

Aluminiumprisets utveckling det senaste året

Här nedan hittar du historiska priser för aluminium, i form av en graf som visar hur aluminiumpriset har sett ut och utvecklats under det senaste året.

Läs mer om grundämnet aluminium

Aluminium är ett grundämne och återfinns på plats 13 i det periodiska systemet, följd denna länk för att läsa mer om aluminium på våra sidor om alla olika grundämnen.


Denna sida uppdaterades senast 2022-01-25